INTOCHT ROZENBURG 24 NOVEMBER 2018

Rozenburg – Zaterdag rond de klok van 12.00 uur arriveerde we met de pont vanuit Maassluis aan de Veerstoep van het mooie Rozenburg.
Op de Nieuwe Waterweg was het al van verre te zien dat het druk was, maar toen de klep van de veerpont naar beneden ging was pas echt de drukte te zien.
Zoveel kinderen met hun ouders, opa’s, oma’s, tantes en ooms ongelooflijk, de Hoofdpieten die ik bij me had spraken van de drukste intocht die we ooit hebben meegemaakt in Rozenburg.
Terwijl er muziek gespeeld werd en gedanst, probeerde ik vanaf het fietspad richting de trailer te komen, vele handen kwam ik te kort maar niemand wilde ik overslaan dus duurde het ruim een half uur voor ik bij de opstap kwam van de trailer.
Na het welkom door mevrouwtje Meijs en Rob Oosterlee was het tijd voor diverse optredens, zo was er een optreden van de danspieten die ik had meegenomen.
Ook de Zwarte Pietenband liet zich van hun goede kant zien, na hun optredens was het tijd voor de bekendmaking van de kleurplaat winnaars.
Door de organisatie was er een speciale act georganiseerd en was er een optreden door Chrisco ft. Jasz met de Sophia Sinterklaas Rap.
Helaas was vrijdag op zaterdag zangpiet ziek geworden en kon hierdoor niet optreden, Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn om daar een oplossing voor te vinden.
In Rozenburg is Lilliun Deen actief met de Fierce Dance Crew, een belletje was genoeg voor een optreden en zo was er een boordenvol programma bij de pont.
Toen Paardenpiet met Amerigo was gearriveerd hebben we een grote tocht door het dorp gemaakt met een tussenstop bij de Plusmarkt, daar was een optreden door de danspieten georganiseerd.
Via de Emmastraat ging het richting de Molenweg, nabij de overgang van de ene straat naar de andere was de grote menigte al te zien wat zich had verzameld bij de Molen.
Buiten de vele kinderen die we al hadden gezien bij de pont waren er nu vele die we nog niet hadden gezien, nadat de Molen officieel was overgedragen als Sinterklaasonderkomen brak het feest in de tent los.
Naast de spelletjes, knutselen en optredens van de pietenband kon men daar ook een zwarte pieten diploma behalen.
In de Molen “De Hoop” kon men mij en de Hoofdpieten nog persoonlijk een hand geven en met ons op de foto.
Daarna hebben wij de winkels een bezoekje gebracht en was het eindfeest in de tent alwaar de Zwarte Pieten danste en als slot een grote polonaise liepen.

Hierbij wil ik iedereen van klein tot groot bedanken die heeft meegeholpen bij deze fantastische intocht.

Ga naar de foto pagina
 
          


   
Klik hier om naar Sinterklaas op Facebook te gaan.  Groetjes van Sinterklaas en natuurlijk ook van de Pieten.

 
Klik hier om mee te zingen met enkele sinterklaasliedjes
  Voor vragen en of opmerkingen stuur een e-mail naar: info@sinterklaasinrozenburg.nl  
  Voor vragen over fotografie stuur een e-mail naar: fotograaf@sinterklaasinrozenburg.nl